- دسته: سوالات متداول
- بازدید: 9100
دکتر بهرام عین اللهی در برنامه سلامت باشید-90/5/2
آیا روزه گرفتن باعث سلامتی چشم می شود؟
اعمالی که خدا برای ما قرار داده فلسفه ی زیادی دارد. ما باید بتوانیم حداکثر استفاده را از این فرصت ها ببریم . روزه داری می تواند باعث سلامت جسم و روح بشود . این سلامتی مهم است و ما باید آنرا بدست بیاوریم. بیماریهایی که در چشم ایجاد می شود بخصوص بیماریهایی که ناشی از اختلالات متابولیک و اختلالات تغذیه ی است مثلا افزایش چربی و قند ، قطعا انسانی را که روزه دار است و مدتی غذا نمی خورد اینها می تواند باعث سلامت چشم بشود زیرا باعث سلامت بدن می شود. هرجا که سلامت بدن را خواهیم داشت سلامت چشم را هم خواهیم داشت . پس فرد سالم اگر روزه بگیرد باعث سلامت چشم و بدنش می شود و باعث سلامت روح خواهد شد .
در مورد عیوب انکساری چشم توضیحاتی بدهید و آیا با وجود این عیوب می شود روزه گرفت؟
ما برای اینکه با محیط ارتباط بگیریم خدا برای ما چشم آفریده است که بتوانیم با آن اطراف و فرزندان مان و ... را ببینیم و با آنها ارتباط برقرار کنیم . برای اینکه این ارتباط برقرار بشود ما باید تصویر خوبی داشته باشیم . این وقتی ایجاد می شود که تصویر از سطح قرنیه روی شبکیه منعکس بشود و فوکوس یا تنظیم می شود و ما می توانیم خوب بینیم . اختلالات عیوب انکساری وقتی اتفاق می افتد که این تصویر واضح روی شبکیه ایجاد نشود . مثل یک دوربین عکاسی که تنظیم نیست و وقتی با آن عکس بگیریم عکس تار می شود . در این صورت می گویند که فرد عیب انکساری دارد که شامل سه قسمت است . نزدیک بینی ، دوربینی و آستیگمات . وقتی انسان بتواند نزدیک را خوب ببیند یعنی تصویر در جلوی شبکیه بیفتد و نتواند دور را خوب ببیند به این فرد نزدیک بین می گویند . وقتی تصویر پشت شبکیه بیفتد و نه نزدیک و نه دور را خوب ببیند به آن دوربینی می گویند . وقتی حالت کروی قرنیه از بین برود و در بعضی از محورها تصویر جمع بشود و در بعضی از محورها تصویر جمع نشود مثل فردی که بعضی خط ها را خوب می بیند و بعضی خط ها را خوب نمی بیند آستیگماتیسم می شود .
- دسته: سوالات متداول
- بازدید: 9127
دکتر بهرام عین اللهی در برنامه سلامت باشید-90/3/11
سوال – در مورد درمان های جدید عیوب انکساری چشمی توضیحاتی بفرمایید .
پاسخ – شایع ترین بیماری عیوب انکساری چشم است. هیچ کسی در طول زندگی اش از عینک بی نیاز نیست. اگر ما عینک هم نمی زنیم در یک سنی لازم داریم که عینک بزنیم مثل پیرچشمی که شایع است. عیوب انکساری را می توانیم جزو زندگی انسان بدانیم. بعضی ها از بچگی نیاز به عینک دارند، بعضی ها در جوانی و بعضی هاهم در سن پیری نیاز به عینک دارند. دانشمندان همیشه دنبال این بودند که به طرق مختلف این مشکل را حل بکنند. اولین چیزی که عیوب انکساری را می توانست حل بکند عینک بود. بعد از عینک، لنز را درست کردند که به آن عینک نامرئی می گفتند. با گذاشتن لنز روی عدسی چشم مشکل را حل می کردند تا اینکه دانشمندان راههای جدیدتری پیدا کردند. اولین چیزی که در عیوب انکساری توانست انقلابی ایجاد بکند شخصی بنام فیودروف بود که در روسیه بطور اتفاقی کسی را که دچار تصادف شده بود و قرنیه اش پاره شده بود، متوجه شد که عیوب انکساری او حل شده است و او اصلاح عیوب انکساری را با چاقوی الماس درست کرد. این از بیست و پنج سال پیش شروع شد و او توانست عیوب انکساری را برطرف کند. تا اینکه لیزرهایی کشف شد که می توانست در قرنیه برش ایجاد بکند و این هم به این ترتیب بود که یک افسر ارتش در امریکا لیزر را که برای سلاح استفاده می کردند بطور اتفاقی به چشمش خورد و چشم پزشکی که او را معاینه کرد دید که لیزر توانسته قرنیه او را خراش بدهد و عیوب انکساری او را برطرف کند از آن موقع کشف شد و از آن موقع کاربردی شد.